fejléc

25 éves jubileum

A Szent László Gimnázium, Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium

25 éves jubileumát ünnepelte

Rendünk rendkívüli ünnepnapra hívta és várta szeptember 29-én, szombaton minden fiatalabb és idősebb "öreg diákját" és ott dolgozott vagy még aktív pedagógusát és munkatársát.

A szobi Szent László Gimnázium, Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium negyed százados fennállását ünnepelte ugyanis ezen a napon, melyet Dr. Rétvári Bence Államtitkár úr és jelenlegi területi képviselő, Harrach Péter Képviselő úr, Remitzky Zoltán volt szobi Polgármester úr és Dr. Beer Miklós Püspök úr is megtisztelt jelenlétével és előadásával, Barta Szabolcs CM Tartományfőnök atya és Borosné Felföldi Mária tanárnő előadásaival együtt.

Ünnepnapunk ezen részéről a média is beszámolt: https://hirtv.hu/ahirtvhirei/egy-nemzet-csak-bizonyos-mennyisegu-negativ-embert-bir-el-2468729

A szellemi töltődést lelkiek követték a szobi Szent László plébániatemplomban, ahol Dr. Beer Miklós püspök úr vezetésével mutattak be közösen szentmisét a Lazarista atyák.

Visszatérve a gimnáziumba, Vass Csaba CM atya megemlékező gondolataival kísérve Barta Szabolcs CM Tartományfőnök atya felavatta és megáldotta a Sebestyén Imre CM Lazarista atya - gimnáziumunk elindítójának - emlékére elhelyezett márvány táblát. Majd a tábla előtt állva a kilencedik évfolyamos tanulók avatása és befogadása is helyet kapott a nap ünnepi eseményeinek sorában.

A gimnázium udvarán ezt kötetlen beszélgetés, évfolyamok találkozása követte, a nap jótékonysági vacsora esttel és koncerttel zárult.