fejléc
csütörtök, 04 április 2019 09:06

Elhunyt Németh Károly atya

Written by 
Rate this item
(0 votes)

Elhunyt Németh Károly atya

 

2019. március 28-án, csütörtökön eltemették Németh Károly atyát Tótszentmártonban.

Károly atya a Misszióstársaság affiliált tagja volt, tiszteletbeli lazarista. Emlékét szívünkben őrizzük, imádkozunk érte.

Az alábbiakban Lelki végrendeletét közöljük.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lelki végrendeletem

 

         Abban az órában, amikor meg kell jelennem Istenem előtt, aki meghívott és kiválasztott, hogy pap legyek, s aki annyi kegyelemmel halmozott el, lelkemet az Ő irgalmasságára bízom. Alázatosan bocsánatot kérek bűneimért, hibáimért, s felajánlom azt a kevés jót, amit segítségével – bármilyen gyarló módon – tettem az Ő dicsőségére az egyház szolgálatában. Kérem, hogy mint szerető Atya fogadjon be országába, a boldog örökkévalóságba. Bizalommal helyezem lelkemet a Szűzanya, égi Édesanyánk oltalmába.        

Újból megvallom katolikus hitemet, a római katolikus egyházhoz való tartozásomat és ragaszkodásomat. Törekedtem mindig és mindenben Jézus Krisztus országának ügyét segíteni, építeni és a rám bízott hívek üdvösségét szolgálni.        

Bocsánatot kérek, azoktól akiket akaratom ellenére megbántottam.        

Megköszönöm mindazoknak, akik a papsághoz segítettek és különösen, akik egész papi életemben bármikor bármiben mellettem álltak, bátorítottak, erősítettek; szolgálatukkal, szeretetükkel körülvettek, személyemet elhalmozták. Mindenkire gondolok, mindenkiért imádkozom odaát is. Kérem, sokat imádkozzanak értem és az Úr oltáránál engesztelő áldozattal emlékezzenek meg lelkemről. Lélekben mindannyiukat magamhoz ölelem, papokat, környezetemet, híveimet mind-mind, megkülönböztetés nélkül. 

Szeretteim, a viszontlátásra! 

 

Németh Károly

tb. kanonok, ny. esperes-plébános

Read 4492 times Last modified on csütörtök, 04 április 2019 09:20